גישור גירושין

גירושין הם אף פעם לא פשוטים. כאשר שני אנשים שהקימו יחד בית ומשפחה מחליטים להיפרד, מתערבבים רגשות עזים, חששות מהעתיד והרבה מאוד שאלות שאין להן תשובה אחת ברורה. אני, אביאל לאמש, עורך דין ומגשר מוסמך, מלווה זוגות בדיוק ברגעים האלו – הרגעים שבהם נדמה שהכול מתפרק – ועוזר להם לבנות גשר לעבר חיים חדשים, טובים יותר.

אם אתם קוראים את השורות האלה, כנראה שגם אתם עומדים בצומת דרכים חשוב. אני רוצה לומר לכם כבר עכשיו: יש דרך אחרת. גישור גירושין הוא דרך אנושית, רגועה, והכי חשוב – מכבדת – להיפרד. במקום מלחמות יקרות ומיותרות בבתי המשפט, אתם מוזמנים לנהל שיח אמיתי, למצוא פתרונות שמתאימים לכם, ולשמור על מה שחשוב באמת – על הילדים שלכם, על כבודכם העצמי, ועל השקט הנפשי שלכם.

במאמר הקרוב אוביל אתכם יד ביד להסבר מלא: מהו גישור גירושין, איך התהליך בנוי, מה היתרונות שלו, ואיך תוכלו לדעת שבחרתם נכון. מוזמנים להישאר איתי עד הסוף.

מהו גישור גירושין?

גישור גירושין הוא דרך אנושית, רגועה ומכבדת לנהל את סיום הקשר הזוגי. במקום להתנהל במאבקים כואבים בבתי המשפט, הליך הגישור מאפשר לכם – שני הצדדים – לשבת יחד, בליווי מגשר ניטרלי ומקצועי, ולבנות בעצמכם את ההסכמות שיתוו את המשך חייכם.

מטרת גישור הגירושין היא ליצור הליך שבו זוגות אשר מעוניינים להיפרד בצורה יפה, מתורבתת ותקשורתית, להימנע מבזבוז רב של משאבים כלכליים בבתי המשפט, ובעיקר לשמור על טובת הילדים, יוכלו לעשות זאת. כידוע, הליך הגירושין הוא לא נעים בלשון המעטה, ואם הייתי צריך לבחור גלולה שיכולה להקל עליו במעט, וליצור סינרגיה כך ששני בני הזוג ייצאו מרוצים באופן יחסי הוא הליך גישור גירושין.

במהותו, גישור גירושין מבוסס על עקרונות של בחירה חופשית וולונטריות – הבדל רב בהשוואה להליך הגישור המשפטי אשר לעיתים מחייב מבחינה משפטית. כמו כן, ההליך סודי, ומתמקד בראש ובראשונה בעתיד עם מירב תשומת הלב לעבר פתרונות יצירתיים וחיוביים עבור שני הצדדים.

ככלל, ניתן לראות מגמה משמעותית בשנים האחרונות שבה גישור הגירושין כבר הופך להיות נחלת הכלל ומהווה דרך לגטימית ומקובלת לניהול סכסוכים בעולם הגירושין.

 

איך להתחיל הליך גישור גירושין?

לעיתים, הצעד הראשון הוא גם הצעד המאתגר ביותר. אתם אולי מרגישים מוצפים, מבולבלים, לא בטוחים מה נכון לעשות, ולי חשוב להגיד לכם – זה טבעי לחלוטין!

אבל, יחד עם זאת, דווקא עכשיו, במקום לתת לפחדים להכתיב את הדרך, יש לכם אפשרות לבחור בגישה חכמה ומכבדת.

אז איך מתחילים בפועל הליך גישור גירושין?

1. יוצרים קשר ראשוני:
השלב הראשון הוא פשוט לפנות אליי או למגשר מומלץ שאתם מכירים ולקבוע שיחת היכרות קצרה – טלפונית או פרונטלית. בשיחה הזו נבין יחד מה הצרכים שלכם, מה הדילמות המרכזיות, ואיך נכון להמשיך.

2. פגישת היכרות משותפת:
בפגישה הראשונה, שתתקיים עם שני הצדדים, נכיר את הסיפור שלכם בצורה עמוקה יותר, נגדיר את הנושאים שעליהם נצטרך לעבוד, ונסביר את מבנה התהליך.
זו גם הזדמנות עבורכם לחוש את הדינמיקה ביניכם לבין המגשר – ולהרגיש שאתם בידיים טובות.

3. הסכמה להתחיל בתהליך:
לאחר שיחת ההיכרות, ורק אם שניכם חשים בנוח, תחתמו יחד על הסכם גישור – מסמך קצר שמסדיר את כללי המשחק: סודיות, וולונטריות, התחייבות לכבד את התהליך.

4. בניית תכנית עבודה אישית:
נבנה יחד תכנית עבודה מסודרת המותאמת לכם: כמה מפגשים צפויים, על אילו נושאים נתמקד בכל פגישה, ומהי המטרה הכללית.

5. תחילת המפגשים בפועל
ניכנס יחד לחדר הגישור ונצא לדרך חדשה – דרך שתאפשר לכם לסיים את הפרק הנוכחי בחייכם בצורה החכמה, המכבדת והטובה ביותר.

הזמן הכי טוב להתחיל תהליך כזה הוא כשהבשלות קיימת והפחדים עוד לא הפכו לעימותים.

גישור לפני גירושין

ניהול נכון של הליך גישור גירושין

אחרי שהבנתם מהו גישור גירושין ואיך מתחילים את התהליך, חשוב להבין שגם במהלך הדרך – ניהול נכון ומדויק של ההליך הוא קריטי להצלחה שלכם.

הליך גישור גירושין טוב לא קורה במקרה – הוא תוצאה של בניית אמון, של תקשורת נכונה ושל עבודה מסודרת שלב אחר שלב. בדיוק לשם כך חשוב לבחור במגשר שיודע לא רק לשמוע אתכם, אלא גם להוביל אתכם ברגישות, באחריות ובמקצועיות.

בגישור שאני מלווה, אנו מתקדמים בקצב הנכון לכם, תוך התמקדות בשלושה יסודות מרכזיים:

  • פתיחות והקשבה – יצירת מרחב שבו כל אחד מכם יכול להשמיע את קולו ולהרגיש בטוח.

  • הבנה מעמיקה של הצרכים – זיהוי מה באמת חשוב לכל אחד מכם, מעבר למאבקי אגו או רגשות קשים.

  • בניית פתרונות מותאמים אישית – ניסוח הסכמות שמכבדות את שני הצדדים ומאפשרות לנהל את החיים קדימה בצורה טובה ובריאה.

באופן כללי מטרת ההליך היא ששני הצדדים יוכלו להביע את רצונם, וליצור התאמה עד כמה שניתן בין הרצונות של כל אחד מהצדדים לבין המציאות שניתן לייצר בפועל.

חשוב להבין שאחד היתרונות המשמעותיים של גישור גירושין לעומת ניהול ההליך מול בית המשפט הוא ההתייחסות המשמעותית בו אל הרגשות של כל אחד מהצדדים. לרוב, גרושים שעוברים את ההליך כך, שומרים על קשר יותר טוב ומתנהלים בצורה נעימה בכל מה שקשור לילדים (בבתי המשפט לרוב המטרה היא לקחת כמה שיותר מהצד האחר ללא התייחסות לרגשות ותחושות האלו – כך שזה גורם לכעס ורגשות רעים אחד כלפי השני).

 

יתרונות גישור לפני גירושין

כשבוחרים לצעוד בדרך של גישור גירושין, בוחרים לא רק לנהל את הפרידה בצורה מכבדת – אלא גם להרוויח שורה של יתרונות משמעותיים שישפיעו עליכם ועל הילדים שלכם לאורך זמן.

הגישור הוא לא פשרה – הוא בחירה חכמה ואחראית שמציבה אתכם במרכז ומאפשרת לכם לנהל את התהליך בעצמכם, במקום לתת לבית המשפט להחליט במקומכם.

אז מה בעצם תרוויחו כשאתם בוחרים בגישור?

פתרון מהיר, יעיל וזול

בעוד שהליכי גירושין בבתי משפט יכולים להימשך חודשים ואף שנים, הליך גישור גירושין הוא מהיר משמעותית.
במקום להיתקע בהליכים בירוקרטיים סבוכים ולחכות חודשים לדיונים, בגישור אתם קובעים את הקצב.
בנוסף, הגישור חוסך עלויות אדירות: במקום שני עורכי דין, דיונים, הוצאות משפטיות ואגרות – יש לכם תהליך ממוקד, עם עלויות נמוכות יותר ותחזית כספית ברורה.

שליטה על התהליך ועל התוצאה

בגישור, אתם אלו שמקבלים את ההחלטות.
אין כפייה ואין פסקי דין שנכפים עליכם. כל הסכמה מתקבלת מתוך רצון חופשי של שני הצדדים, כך שהתוצאה מותאמת בדיוק למה שנכון לכם – ולא למה שהמערכת חושבת שמתאים.

השליטה בידיים שלכם, והיא מאפשרת לכם להרגיש שלמים עם הדרך ועם התוצאה.

שמירה על תקשורת תקנית בעתיד

גישור נכון לא רק מסיים את הקשר בנעימים – הוא גם מכין את הקרקע לתקשורת בריאה בעתיד.
כשיש ילדים משותפים, זהו יתרון קריטי: במקום להמשיך לנהל קרבות אינסופיים אחרי הגירושין, אתם בונים בסיס לתקשורת בוגרת ושיתופית, שתשרת אתכם ואת ילדיכם גם בשנים הבאות.

הליך דיסקרטי וחסוי

ההליך כולו מתקיים בסודיות מלאה.
מה שנאמר בחדר הגישור נשאר שם – ולא יוצא החוצה לשום גורם אחר. אין פרוטוקולים ציבוריים, אין תיקים פתוחים ברשת, ואין חשש לפגיעה בשמכם הטוב.
זה מאפשר לכם להתנהל בחופשיות מלאה, בלי פחד ובלי מגבלות.

יתרונות הגישור עבור הילדים

מחקרים שבוצעו בשנים בעשרות השנים האחרונות העידו שטובת הילדת נשמרת בצורה מיטבית כאשר הגירושין מתנהלים תחת הליך של גישור.

הליך הגישור מאפשר לתרגל ברמה הפרקטית תקשורת בנוגע לילדים (שזו לרוב המחלוקות העיקרית בין ההורים).

המטרה היא שההורים יוכלו להתמודד בצורה טובה יותר עם הקשיים הרגשיים כדי שיוכלו לתפקד בצורה טובה יותר עבור ילדיהם.

אילו נושאים נדונים בהליך גישור גירושין

הליך גישור גירושין אינו מתמקד רק בעניין אחד – הוא מקיף את כל תחומי החיים שזוג מתגרש נדרש להסדיר. המטרה היא להגיע להסכמות מקיפות שמכסות את כלל הנושאים החשובים, כך שכל צד יוכל להמשיך את חייו בביטחון ובהירות, והילדים יוכלו ליהנות מיציבות והמשכיות.

בגישור שאני מנהל, אנחנו עובדים באופן יסודי על שלושה תחומים עיקריים:

הסדרי ראייה ומשמורת ילדים

אחד הנושאים הרגישים והחשובים ביותר בגירושין הוא הילדים. בגישור אנו דנים:

  • בזמני השהות – איך מתחלקים ימי השבוע, סופי שבוע, חגים וחופשות.

  • בהחלטות חינוכיות ורפואיות – כיצד יתקבלו החלטות חשובות בחיי הילדים.

  • במגורי הילדים – מקום המגורים המרכזי והאם נדרשת גמישות עתידית.

המטרה כאן היא לבנות מערך שיאפשר לילדים להמשיך לחיות בשגרה יציבה, עם קשר רציף ומשמעותי עם שני ההורים.

עניינים כלכליים – מזונות, הוצאות מיוחדות ועוד

חלק משמעותי נוסף הוא הסדרי התמיכה הכלכלית:

  • מזונות ילדים – מהו הסכום שייקבע בהתחשב בצרכים ובהכנסות.
  • הוצאות מיוחדות – כמו חוגים, טיפולים רפואיים, חינוך פרטי, ועוד.
  • תמיכה זמנית – לעיתים גם אחד הצדדים זקוק לתמיכה כלכלית זמנית כדי להתארגן לחיים החדשים.

בגישור, במקום להיאבק סביב כל שקל, אנחנו יוצרים הסכמות שמבוססות על מה שכל צד באמת יכול ורוצה לתת, מתוך אחריות משותפת לילדים.

חלוקת רכוש ונכסים

הנושא השלישי נוגע לעתיד הכלכלי של כל אחד מכם:

  • פירוק שיתוף בדירה – מכירה, השכרה או השארה של אחד הצדדים בדירה.
  • חסכונות, קרנות פנסיה, קופות גמל – כיצד יחולקו.
  • חובות והתחייבויות – כיצד יישאו בהם הצדדים.
  • נכסים נוספים – רכב, עסק, מיטלטלין יקרי ערך ועוד.

הגישה בגישור היא לא רק חלוקה "חצי-חצי" טכנית, אלא בחינה אמיתית של הצרכים, הרצונות והאפשרויות של כל צד, כדי להגיע להסדר הגיוני ויעיל.

במהלך הגישור, אנו דואגים כמובן גם לכל פרט נוסף שחשוב לכם: ירושות עתידיות, ביטוחים, מנגנוני פתרון מחלוקות עתידיות, וכל נושא אחר שתרצו להסדיר.

הייחודיות של הגישור היא בכך שהוא לא קובע עבורכם סטנדרטים אחידים, אלא מאפשר לכם לעצב את ההסכמות בדיוק לפי מה שמתאים לכם ולמשפחתכם.

האם הליך הגישור מחייב מבחינה משפטית?

שאלה שאני נשאל לעתים קרובות על ידי זוגות היא האם הסכם שנחתם בגישור מחייב מבחינה משפטית. התשובה היא כן, בהחלט – אבל חשוב להבין את התהליך המלא. כמגשר, אני מלווה את הזוג בגיבוש הסכמות שמעוגנות בהסכם גישור מפורט. עם זאת, כדי שההסכם יקבל תוקף משפטי מחייב, הוא חייב לעבור שני שלבים חשובים: ראשית, עליו להיבדק על ידי עורכי דין המייצגים כל אחד מהצדדים. שנית, ההסכם צריך לקבל אישור של בית המשפט או בית הדין הרבני.

מניסיוני, דווקא העובדה שיש שלבי ביקורת נוספים על ההסכם מאפשרת לצדדים להרגיש בטוחים יותר בתהליך הגישור. כל צד יודע שיש לו "רשת ביטחון" בדמות הייעוץ המשפטי הנפרד, ושההסכם יעבור בחינה של ערכאה שיפוטית לפני שיקבל תוקף סופי. חשוב לי להדגיש – במהלך הגישור עצמו, הצדדים חופשיים לשנות את דעתם ולהציע הצעות חדשות עד שמגיעים להסכמות שמקובלות על שניהם. רק לאחר שההסכם נחתם ומאושר על ידי בית המשפט, הוא הופך למחייב משפטית בדיוק כמו פסק דין.

 

שלבים בניהול הליך גישור גירושין בשיטה של עו״ד ומגשר לאמש

פגישת ההיכרות והמסגרת

פגישת ההיכרות היא נקודת הפתיחה החיונית של הליך הגישור. במפגש זה, המגשר מניח את היסודות לתהליך כולו על ידי יצירת אווירה של אמון ופתיחות. הוא מציג את עצמו ומסביר בפירוט את תפקידו כמתווך ניטרלי, שאינו שופט או מכריע אלא מסייע לצדדים להגיע להסכמות. המגשר מדגיש את העקרונות המרכזיים של הגישור – הוולונטריות של התהליך, החיסיון המלא של הדיונים, והגמישות לסיים את ההליך בכל עת.

הבנת הצרכים והאינטרסים של הצדדים

הבנת צרכי הצדדים היא לב ליבו של תהליך הגישור. בשלב זה, המגשר מעמיק את ההבנה של הסכסוך על כל רבדיו. הוא מנהל פגישות משותפות בהן כל צד מציג את נקודת מבטו, חששותיו ותקוותיו באופן פתוח. במקביל, המגשר עורך פגישות אישיות עם כל צד, המספקות מרחב בטוח לחשיפת רגשות, מחשבות ואינטרסים שאולי לא עלו בפורום המשותף. המגשר מבצע ניתוח מעמיק של האינטרסים האמיתיים העומדים מאחורי העמדות המוצהרות, ומסייע לצדדים להבין לא רק את רצונותיהם שלהם, אלא גם את אלו של הצד השני.

גיבוש פתרונות יצירתיים

הוא השלב בו הדינמיקה של הגישור עוברת ממיפוי הבעיות לחיפוש אקטיבי אחר פתרונות. המגשר מעודד את הצדדים לחשוב "מחוץ לקופסה" ולהעלות מגוון רחב של רעיונות לפתרון הסוגיות שזוהו. זהו תהליך של "סיעור מוחות" פתוח, בו כל רעיון מתקבל בברכה ללא שיפוט או ביקורת בשלב הראשוני. המגשר משתמש בטכניקות שונות כדי לעודד חשיבה יצירתית ולהרחיב את מנעד האפשרויות. לאחר מכן, הרעיונות נבחנים לעומק לאור הצרכים והאינטרסים שזוהו בשלבים הקודמים. המגשר מסייע לצדדים לשכלל ולעדן את ההצעות, תוך בחינת ההשלכות המעשיות והרגשיות של כל פתרון. מטרת שלב זה היא להגיע למספר אפשרויות מעשיות שיענו על צורכי שני הצדדים ויובילו להסכם הוגן ובר-קיימא.

ניסוח וחתימה על הסכם

הגישור מהווה את השלב המכריע בתהליך, בו ההסכמות הופכות למסמך מחייב. המגשר משחק תפקיד מרכזי בניסוח ההסכם, תוך שימוש במיומנויותיו המקצועיות כדי להבטיח שכל הסוגיות שעלו במהלך הגישור מקבלות מענה ברור ומדויק. הוא מוודא שההסכם מנוסח בשפה ברורה ונהירה לשני הצדדים, וכולל פתרונות מעשיים וישימים לכל הנושאים שנדונו. הצדדים מקבלים את ההזדמנות לעיין בהסכם בקפידה, להתייעץ עם עורכי דין אם הם מעוניינים בכך, ולהציע תיקונים או שינויים. המגשר מסייע בגישור על כל חילוקי דעות אחרונים שעשויים לצוץ בשלב זה. לאחר שכל הצדדים מביעים שביעות רצון מהנוסח הסופי, נחתם הסכם הגישור, מה שמסמל את סיום מוצלח של התהליך.

אישור ההסכם בבית המשפט

הוא השלב האחרון, המעניק להסכם הגישור תוקף משפטי מלא. למרות שזה טכנית מחוץ להליך הגישור עצמו, שלב זה חיוני להשלמת התהליך ולהבטחת יישומו בעתיד. ההסכם מוגש לבית המשפט לענייני משפחה, שם הוא נבחן על ידי שופט. השופט בוחן את ההסכם בקפידה כדי לוודא שהוא הוגן, מאוזן ומגן על זכויותיהם של כל הצדדים המעורבים, עם דגש מיוחד על טובת הילדים, אם ישנם. אם השופט מוצא שההסכם עומד בכל הקריטריונים הנדרשים, הוא מאשר אותו ומעניק לו תוקף של פסק דין. אישור זה הופך את ההסכם למחייב מבחינה משפטית, מה שמבטיח את אכיפתו ומספק לצדדים את הביטחון שההסכמות שהגיעו אליהן יכובדו בעתיד.

מגשר גירושין בהליך גישור

איך לבחור מגשר גירושין?

בחירת מגשר גירושין היא החלטה חשובה שיכולה להשפיע משמעותית על התהליך כולו ועל תוצאותיו. הנה מספר שיקולים מרכזיים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת מגשר גירושין:

ניסיון וכישורים מקצועיים הם גורם מפתח בבחירת מגשר. חשוב לחפש מגשר עם רקע מוכח בגישור גירושין, ועדיף כזה שהתמחה בתחום. חשוב לבדוק את ההכשרה המקצועית של המגשר, כולל הסמכות רשמיות בגישור ואת ניסיונו המעשי בטיפול במקרים דומים לשלכם. מגשר מנוסה יכול להביא תובנות ופתרונות שנבעו מניסיונו העשיר, ולנווט ביעילות דרך מורכבויות הליך הגירושין.

אובייקטיביות וניטרליות הן תכונות הכרחיות למגשר. חפשו מגשר שמסוגל לשמור על עמדה מאוזנת ולא שיפוטית, ושיכול להבין ולכבד את נקודות המבט של שני הצדדים. מגשר טוב צריך להיות מסוגל ליצור סביבה בטוחה ותומכת עבור שני בני הזוג, ולעודד דיאלוג פתוח וכן. הימנעו ממגשרים שנראה כי הם נוטים לצד אחד או מביעים דעות קדומות.

כישורי תקשורת בינאישיים הם קריטיים להצלחת הגישור. המגשר צריך להיות מסוגל להקשיב באופן פעיל, לתקשר בבהירות, ולסייע לצדדים לבטא את צורכיהם ורגשותיהם באופן בונה. חפשו מגשר שמפגין אמפתיה, סבלנות, ויכולת להרגיע מתחים ולנהל קונפליקטים ביעילות. מגשר טוב צריך גם להיות מסוגל להסביר מושגים משפטיים וכלכליים מורכבים באופן ברור ונגיש.

זמינות, עלות ונוחות הם גורמים פרקטיים שיש לקחת בחשבון. בדקו את לוח הזמנים של המגשר ואת יכולתו להתחייב לתהליך בזמן סביר. דונו בעלויות מראש והבינו את מבנה התשלום (לפי שעה או לפי פגישה). בנוסף, שקלו את מיקום משרדו של המגשר ואת הנוחות של הגעה אליו.

לבסוף, אל תהססו לקיים פגישת היכרות ראשונית עם מספר מגשרים פוטנציאליים. פגישה כזו יכולה לתת לכם תחושה טובה יותר לגבי האישיות של המגשר, סגנון העבודה שלו, והאם אתם מרגישים בנוח איתו. זכרו, הבחירה במגשר הנכון יכולה להיות ההבדל בין תהליך גישור מוצלח ומספק לבין חוויה מתסכלת ולא יעילה.

מילה אישית ממני כמגשר

אם הגעתם עד לכאן, קודם כל אני רוצה לעצור לרגע ולהגיד לכם – כל הכבוד.
להתמודד עם גירושין זו אחת ההתמודדויות המורכבות והרגשיות ביותר בחיים. זה דורש אומץ. זה דורש בגרות. וזה דורש הרבה כוחות פנימיים.

כמגשר, אני מלווה זוגות בתהליכי גישור גירושין מתוך אמונה עמוקה בדרך הזו. אני מאמין שפרידה לא חייבת להיות מלחמה. היא יכולה להיות תהליך מכבד, אנושי ואפילו מחזק – כזה שמאפשר לכם להיפרד בכבוד, לשמור על עצמכם, לשמור על הילדים שלכם, ולהמשיך הלאה עם תחושת הקלה וביטחון.

במהלך השנים פגשתי עשרות זוגות שהגיעו אליי כעדים לסכסוך ויצאו מהתהליך אנשים שלמים יותר. בכל פעם מחדש אני מתרגש לראות איך תקשורת, הקשבה נכונה ורצון טוב יכולים לפרק הרים של כאב ולבנות עתיד אחר.

אם אתם שוקלים להתחיל תהליך של גישור גירושין – אני מזמין אתכם לדבר איתי. שיחת היכרות קצרה, לא מחייבת, שבה תרגישו אם הדרך הזו מתאימה לכם. אני כאן כדי להקשיב, להכווין ולעזור – בכנות, ברגישות, ובמקצועיות מלאה.

כי גם בפרידה – מגיע לכם לסיים נכון, ולהתחיל מחדש נכון.

ואני אשמח להיות שם לצידכם בדרך הזו.

בכל שאלה והתייעצות השאירו פניה ונשוב אליכם בהקדם:

תשובות לשאלות נפוצות

כמה זמן לוקח הליך גישור גירושין?​

אורכו של הליך הגישור תלוי במצב הספציפי. ככל שקיימים יותר נושאים מעוררי מחלוקת כך ההליך ייקח יותר זמן. באופן כלכלי לרוב הליך גירושין מסתיים בתוך פחות מחודש. 

האם אפשר להפסיק את הגישור בכל שלב?

כן, כל צד יכול להחליט להפסיק את התהליך בכל שלב, אם הוא מרגיש שהוא אינו מתקדם או שאינו מתאים לו. עם זאת, ברוב המקרים, אנשים מעדיפים להמשיך עד שמוצא פתרון, מכיוון שהחלופה – מאבק משפטי – לרוב מורכבת יותר. בעבר הגיעה אליי אם חד-הורית שבאה לגישור הרגישה שהאב מתעקש על תנאים שאינם מקובלים עליה. היא כמעט ויתרה על התהליך, אך לאחר שיחה אישית, הצלחנו להתאים את מסגרת השיח כך שהרגישה יותר בנוח להביע את עמדתה. לאחר שינויים בגישה, הם הצליחו להגיע להסכם הוגן ולסיים את התהליך בהצלחה.

איך שומרים על טובת הילדים בתהליך הגישור?

טובת הילדים היא עקרון מנחה בגישור משפחתי. במהלך התהליך, המגשר מסייע להורים להתמקד בצרכים הרגשיים, החינוכיים והכלכליים של ילדיהם. הגישור מאפשר להורים לבנות תוכנית הורית שמספקת לילדים יציבות, ביטחון רגשי, וסביבה שבה שני ההורים נשארים מעורבים בחייהם. אחד המקרים שזכורים לי היטב הוא זוג הורים לנסיך בן 4 הגיעו לגישור עם ויכוח חריף על זמני השהות. כל אחד מהם חשב שהפתרון שהשני מציע יפגע בקשר של הילד איתו. רק לאחר שדיברנו על שגרת היום של הילד, חששותיו, ומה יספק לו את תחושת הביטחון, הם הצליחו להגיע להבנה שהילד צריך מסגרת ברורה ולא קונפליקט מתמשך. ההסכם שניסחו היה שונה מאוד ממה שהם ציפו בתחילת הדרך – אבל הוא התאים בדיוק לילד.

תמונה של עו"ד ומגשר - אביאל לאמש

עו"ד ומגשר – אביאל לאמש

מגשר, עו"ד, מפתח עסקי, יזם ויועץ אסטרטגי, מומחה בניהול קונפליקטים ומשברים עסקיים. בעל ניסיון בגישור מהו"ת מטעם בתי המשפט, ייעוץ משפטי ופיתוח עסקי, לצד תפקידים בכירים באיגוד הסייבר והביטחון ISBU. מאמין ביצירת הזדמנויות ממשברים דרך תקשורת נכונה ופתרונות win-win.